Wij houden evenveel van dieren als u

Dierenarts Sabine Talpe behaalde haar diploma dierenarts aan de faculteit diergeneeskunde te Gent in 2005.

Sindsdien werkte ze in een groepspraktijk in Marke. Daarna richtte ze haar eigen praktijk op in Zwevegem die in 2012 naar Dottenijs verhuisde.

Ze volgt jaarlijks diverse bijscholingen met bijzondere interesse in dermatologie, chirurgie en medische beeldvorming.

In de praktijk worden alle huisdieren behandeld, zowel honden, katten als knaagdieren zijn hier welkom.

De liefde voor dieren staat hier centraal. De band tussen mens en dier is iets moois waar we in de praktijk dagelijks mee geconfronteerd worden. Elk dier dat ziek is verdient om grondig en met zachtheid onderzocht te worden én behandeld te worden.
Daarom werken we enkel na afspraak om zo een optimale zorg te kunnen garanderen.Ook huisbezoeken zijn mogelijk.

Voor een afspraak volstaat het om te bellen op het nummer 056 555 475 of om te mailen naar info@dierenartstalpe.be. Of via de handige app op uw smartphone: Mijndierenarts met paswoord TALPE.

Vanaf zaterdagmiddag tot maandagmorgen is er een spoeddienst voor dringende gevallen. We werken met verschillende collega’s in de buurt samen om zo een permanentie te kunnen garanderen. Het volstaat om te bellen op het nummer 056 555 475 en zo krijgt u via het antwoordapparaat het telefoonnummer van de collega in de buurt.

Maak een afspraak
056 555 475 of info@dierenartstalpe.be

Onze diensten

Deskundig onderzoek en behandeling

Jaarlijkse check up met eventuele vaccinatie en anti-parasitaire behandeling.
Een jaarlijks onderzoek in niet alleen belangrijk voor de eventuele vaccinatie en ontworming maar ook voor het volledig klinisch onderzoek. Zo wordt het gewicht van uw dier gecontroleerd, hartauscultatie, is er oor-en ooginspectie en wordt het dier gecontroleerd op eventuele parasieten zoals vlooien en teken. En eventuele klachten worden besproken en verder onderzocht worden.

Indien nodig kan een bloed en / of urineonderzoek uitgevoerd worden.

Chirurgie

Zowel preventief als curatief
Preventieve operaties worden vaak toegepast in de diergeneeskunde. Sterilisaties en castraties worden regelmatig uitgevoerd. Dit geeft tal van voordelen ter voorkomen van tal van ziektes op oudere leeftijd. Be spreek dit gerust bij uw volgende bezoek.

Curatieve operaties zoals blaas-, darm- en huidchirurgie worden ook in de praktijk uitgevoerd. Voor orthopedie werken we samen met een collega die zich daar meer op toelegt.

Echografie

Een niet-invasieve methode om in de buik te kijken
Met echografie kunnen we na het scheren van de buik in de buik gaan kijken.

Met dit toestel kunnen we niet alleen een dracht vaststellen, maar het toestel kan ook gebruikt worden voor tal van andere diagnoses zoals lever-, nier-, pancreas-, blaas-, milt- en darmaandoeningen.Het dier komt hiervoor best nuchter en met volle blaas in de praktijk en dan kan het onderzoek gebeuren al dan niet met een lichte verdoving naargelang het nodig zou zijn.

Radiologie

Een techniek om niet alleen fracturen maar ook andere afwijkingen op te sporen
Dankzij radiologie kunnen botfracturen, gewrichtsaandoeningen vastgesteld worden. Maar er worden ook foto’s genomen van de thorax en het abdomen. Zo kunnen hartafwijkingen en longziekten vastgesteld worden. In het abdomen kan me een vreemd voorwerp in de darmen opsporen of een blaassteen opmerken.

Microscopie

Onmisbaar in de dermatologie.
Met de microscoop kunnen we tal van parasieten van de huid opsporen. Dit gebeurt door stofmonster, tape afdruk of een afkrabsel. Bij oorontstekingen wordt dit telkens gebruikt om de aard van de ontsteking te achterhalen.

Bij gezwellen van de huid of klieren worden via een naald enkele cellen opgezogen en die worden rechtstreeks onderzocht naar graad van goed- of kwaadaardigheid.

Voeding en medicatie

Betaling via bancontact/ Visa/ Mastercard mogelijk.
In de praktijk kan je terecht voor een groot gamma dierenvoeding. Indien je voor 12 u besteld is het na 14u geleverd. Bestellen kan via de telefoon of via een mail. Voor voeding wordt er gewerkt met een klantenkaart.

Je kan hier tevens terecht voor het aanschaffen van anti-parasitaire behandeling zoals ontworming en ontvlooiing. Ook alle ander diergeneesmiddelen zijn in de praktijk verkrijgbaar.
 • Prachtige praktijk. Sabine doet haar beroep met passie. Ik ben zeer tevreden over de tandbehandeling die mijn hond Havana heeft ondergaan.
  Danny
 • Mme Talpe est une très bonne vétérinaire, elle aime son métier ca se voit toute suite.
  Beatrice.
 • Très bon vétérinaire,j'adore cette dame qui au 1er clin d'œil on voit qu'elle adore son métier. Elle n'hésite pas à vous expliquez et vous note même quelques trucs intéressants au passage pour votre animal. Même si vous y aller la première fois. Je la recommande vraiment à ceux qui tiennent à nos petits animaux de compagnie.
  Marianne
 • We zijn zeer goed ontvangen geweest. Dr Talpe neemt tijd en geeft veel uitleg. We zijn er zeer tevreden over.
  Elisa
 • Toen mijn hondje Lili erg ziek was mocht ik direct gaan. Het bleek een baarmoederontsteking te zijn, ze werd direct geopereed en de volgende dag was ze alweer thuis en voelde ze zich veel beter. Ik ben heel tevreden over de dienstverlening! Top!
  Julie
  baasje van Lilly
 
 

Neem contact op

Aarzel niet en neem contact op bij een vraag of twijfel ivm de gezondheidstoestand van uw huisdier

Mijn praktijk

Kanadezenlaan 124,
7711 Moeskroen
Open van ma - vrij
Van 08u30 tot 18u30
Zat t.e.m. 12u00

Neem contact
056 55 54 75

  Maak een afspraak

  Maak een afspraak

  Inschrijven op de nieuwsbrief

  © 2016 Dierenarts Talpe. All rights reserved
  designed by